Sposób przygotowania:
Zapiekane tortille z mięsem, warzywami i fetą
1. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki, pomidora pokroić w kostkę, ogórka obrać ze skóry i pokroić w kosteczkę, ser feta w sporą kostkę. Mięso mielone dokładnie wymieszać z przyprawą do gyrosa.
2. Mięso smażyć przez pięć minut mieszając od czasu do czasu na rozgrzanym oleju. Wrzucić i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę pokrojoną w kostkę, smażyć przez kolejne pięć minut. Farsz ostudzić. Rozprowadzić na plackach tortilli.
3. Posypać ogórkiem i połową prażonej cebulki i fety. Zawinąć i przełożyć do naczynia do zapiekania. Wlać przecier pomidorowy i posypać pozostałym serem i cebulką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 25 minut. Smacznego!
2. Mięso smażyć przez pięć minut mieszając od czasu do czasu na rozgrzanym oleju. Wrzucić i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę pokrojoną w kostkę, smażyć przez kolejne pięć minut. Farsz ostudzić. Rozprowadzić na plackach tortilli.
3. Posypać ogórkiem i połową prażonej cebulki i fety. Zawinąć i przełożyć do naczynia do zapiekania. Wlać przecier pomidorowy i posypać pozostałym serem i cebulką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 25 minut. Smacznego!