Sposób przygotowania:
Mięso duszone z grzybami leśnymi
Grzyby obieramy, płuczemy i jeśli trzeba kroimy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na większe kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Odstawiamy na ok 1 godz (można na więcej). Po wyjęciu obsmażamy mięso na rozgrzanym oleju.
Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek oraz pokrojoną marchew. Podlewamy wodą i dusimy 30 -40 min. Po tym czasie dodajemy przygotowane grzyby i oprószmy solą i dalej dusimy do miękkości mieszając i podlewając małymi ilościami wody.
Na koniec można dodać zieleninę.
Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek oraz pokrojoną marchew. Podlewamy wodą i dusimy 30 -40 min. Po tym czasie dodajemy przygotowane grzyby i oprószmy solą i dalej dusimy do miękkości mieszając i podlewając małymi ilościami wody.
Na koniec można dodać zieleninę.