pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zasmażka pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

szybki sposób na gęsty sos pomidorowy

Zasmażka pomidorowa

Składniki:

Zasmażka pomidorowa

 

  • smalec 1 łyżka,
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 90g,
  • wywar z zupy 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Zasmażka pomidorowa
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy smalec. Dodajemy mąkę i mieszamy. Do powstałej zasmażki wlewamy 3 łyżki wody, bulionu bądź innego wywaru. Dodajemy jeszcze koncentrat i całość mieszamy. Taką zasmażką możemy zagęszczać dania pomidorowe – zupy, sosy itp.

Tagi:

zupa pomidory