Sposób przygotowania:
Zawiany torcik z owocami.
Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i cukier waniliowy oraz żółtka. Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą jajeczną. wyłożyć tortownicę kółkiem papieru do pieczenia. Wlać masę do tortownicy. Piec 20 min. w 170 st.C. Trzy połówki brzoskwiń zmiksować, a dwie łyżeczki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie i połączyć z brzoskwiniami. Wymieszać jogurt z cukrem, cukrem waniliowym oraz winem musującym. Przygotować resztę żelatyny i połączyć z masą owocową. Schłodzić w lodówce na noc. 2/3 kremu ułożyć na wystudzonym biszkopcie, rozłożyć na nim zmiksowane brzoskwinie lub mieszankę różnych owoców i przykryć resztą kremu. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Ozdobić wierzch tortu połówkami brzoskwiń. Kremówkę ubić na sztywno i dekorować nią ciasto.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Ostudzoną polewą polać bitą śmietanę na torcie. Tort wyjąć powoli z tortownicy i jego brzegi posmarować resztką kremówki i oblepić płatkami migdałowymi. Podawać tort na paterze z łopatką do nakładania porcji na talerzyki.