Sposób przygotowania:
Zawijaski omletowe z szynką i selerem
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, połączyć z żółtkami i wylać na średnio rozgrzaną patelnię z dwiema łyżkami oleju. Kiedy omlet się zetnie przewrócić go delikatnie na druga stroną, podsmażyć, a następnie zdjąć z patelni.
Selera obrać i zetrzeć na tarce o drobnym oczku, wymieszać z jedną łyżką jogurtu i łyżeczką chrzanu, posolić do smaku i rozsmarować na wystudzonym omlecie.
Na to ułożyć szynkę i całość zwinąć. Pokroić w 1,5-centymetrowe krążki. Dwie łyżki jogurtu wymieszać z łyżeczką chrzanu, posolić do smaku i polać roladki. Posypać koperkiem.
Smacznego :)
Selera obrać i zetrzeć na tarce o drobnym oczku, wymieszać z jedną łyżką jogurtu i łyżeczką chrzanu, posolić do smaku i rozsmarować na wystudzonym omlecie.
Na to ułożyć szynkę i całość zwinąć. Pokroić w 1,5-centymetrowe krążki. Dwie łyżki jogurtu wymieszać z łyżeczką chrzanu, posolić do smaku i polać roladki. Posypać koperkiem.
Smacznego :)