czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Zawijaski omletowe z szynką i selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zawijaski jajeczne wypełnione szynką i tartym selerem, to efektowna przystawka na wielkanocny stół :)

Zawijaski omletowe z szynką i selerem

Składniki:

Zawijaski omletowe z szynką i selerem

 

  • 4 plasterki szynki wieprzowej
  • 1/2 średniego selera
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • sól
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • dekoracja
  • koperek

Sposób przygotowania:

Zawijaski omletowe z szynką i selerem
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, połączyć z żółtkami i wylać na średnio rozgrzaną patelnię z dwiema łyżkami oleju. Kiedy omlet się zetnie przewrócić go delikatnie na druga stroną, podsmażyć, a następnie zdjąć z patelni.

Selera obrać i zetrzeć na tarce o drobnym oczku, wymieszać z jedną łyżką jogurtu i łyżeczką chrzanu, posolić do smaku i rozsmarować na wystudzonym omlecie.

Na to ułożyć szynkę i całość zwinąć. Pokroić w 1,5-centymetrowe krążki. Dwie łyżki jogurtu wymieszać z łyżeczką chrzanu, posolić do smaku i polać roladki. Posypać koperkiem.

Smacznego :)

Tagi:

przystawki