Sposób przygotowania:
Buraczkowe jajka z farszem
Jajka gotujemy na twardo, obijamy skorupkę ale jej nie obieramy. Układamy jajka w naczyniu i zalewamy ok 3/4 szkl soku buraczkowego albo koncentratu. Dolewamy tyle gorącej wody by minimalnie zakryła jajka.
Ostawiamy na ok 4 godz. Jajka kilka razy obracamy. Obieramy skorupkę, kroimy jajka na połowy i wyjmujemy żółtka.
Filet kroimy na kawałki. Do mięsa dodajemy żółtka i posiekany por. Wszystko ścinamy blenderem i doprawiamy do smaku. Dodajemy natkę pietruszki i mieszamy.
Nakładamy farsz na połówki jajek.
Ostawiamy na ok 4 godz. Jajka kilka razy obracamy. Obieramy skorupkę, kroimy jajka na połowy i wyjmujemy żółtka.
Filet kroimy na kawałki. Do mięsa dodajemy żółtka i posiekany por. Wszystko ścinamy blenderem i doprawiamy do smaku. Dodajemy natkę pietruszki i mieszamy.
Nakładamy farsz na połówki jajek.