olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Zbożowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo często przyrządzam ten deserek, ponieważ sprzyja metabolizmowi, ma bardzo mało kalorii, jest zdrowy i zaspokaja chęć na coś słodkiego

Zbożowy przekładaniec

Składniki:

Zbożowy przekładaniec

 

Sposób przygotowania:

Zbożowy przekładaniec
Jabłko umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Banany obrać, pokroić w kostkę. Do pucharka wlać ok. 2 -3 łyżki jogurtu naturalnego, wsadzić kilka kostek jabłek i bananów, przykryć ok. 2 ma łyżkami otrębów żytnich, granulowanych, następnie posypać troszkę płatkami owsianymi i na koniec płatkami kukurdzianymi, następnie wlać jogurt naturalny i wykonywać te same czynności, aż do wyczerpania miejsca w pucharku.