lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Żeberka z keczupem i colą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na dziś przygotowałam mięsko, dokładnie wieprzowe żeberka, z dodatkiem keczupu i coli. Niby nic takiego, a jednak smak jest wyrazisty z lekką nutą pikanterii i posmaku czosnku. Jestem mięsożerna i lubię dogadzać moim kubkom smakowym.

Żeberka z keczupem i colą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Żeberka z keczupem i colą

Składniki:

 

  • keczup 6 łyżek

 

  • cola 150 ml

 

 

  • papryka czerwona słodka 2 łyżeczki

 

  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Żeberka z keczupem i colą

Wykonanie:

Żeberka myjemy, kroimy w mniejsze kawałki i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Do miski wkładamy keczup, paprykę, sprasowany czosnek, sól, pieprz i wlewamy colę, mieszamy.

Obtaczamy w marynacie żeberka, wstawiamy do lodówki na 4 godziny by przeszły marynatą. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1.1/2 godziny w 200 stopniach.

Po godzinie przekładamy je na drugą stronę by dopiekły się równo miernie. Podajemy z ziemniakami z wody lub pieczywem.

Żeberka z keczupem i colą
Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1.1/2 godziny w 200 stopniach.