agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Soczyste żeberka w coli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najlepiej nasmarować żeberka marynatą z ziół i wstawić do lodówki na całą noc. Zanim zaczniemy gotowanie. Później tylko zalać colą.

Soczyste żeberka w coli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Soczyste żeberka w coli

 

 

Sposób przygotowania:

Soczyste żeberka w coli
Zamarynowane przez całą noc żeberka zalewamy colą. Tak niech postoją ok. 30 minut. Później przekładamy żeberka do naczynia żaroodpornego razem z zalewą z coli i marynatą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 1:30 godziny. Co jakiś czas możemy zaglądać do żeberek i polewać je zalewą która ściekła, żeby na górze się za bardzo nie przypiekły tylko były soczyste.
Soczyste żeberka w coli
Zamarynowane żeberka możemy odstawić na noc do lodówki
Soczyste żeberka w coli
Do zamarynowanego mięsa dodać 1/2 litra coli
Soczyste żeberka w coli
Żeby mięso nie było suche możemy co jakiś czas polewać je zalewą
Soczyste żeberka w coli
Gotowe zeberka są soczyste i mięciutkie