Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Żeglując po zatoce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

idealny koktajl na lato na szczególne okazje

Żeglując po zatoce

Składniki:

Żeglując po zatoce

 

  • pokruszone kostki lodu
  • 2 miarki złocistego rumu
  • 1 miarka galliano
  • 2 miarki soku ananasowego
  • 1 miarka soku z limonki
  • szampan
  • plasterki cytryny i limonki
  • wisienki koktajlowe
  • wydrążony ananas

Sposób przygotowania:

Żeglując po zatoce
Energicznie wymieszać pierwsze 4 składniki z lodem aż zostaną schłodzone. Przecedzić do wydrążonego ananasa, uzupełnić szampanem i delikatnie wymieszać. Przybrać plasterkami cytryny i limonki oraz wisienkami koktajlowymi. Podawać z dwiema słomkami.

Tagi:

lody