malgorzata

malgorzata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 15]

Zielona gąsienica

  • 14
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

zabawna gąsienica na dzieciece przyjecia

Zielona gąsienica

Składniki:

Zielona gąsienica

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona gąsienica
Ogorek umyc i pokroic w grube plastry. Kalarepe obrac i rowniez pokroic w plastry, ewentualnie przekroic na polowki lub cwiartki. Z plasterkow ulozyc na przemian gasienice. Głowę gasienicy wyciac z jablka. Wyciac w jablku buzie i posmarowac ketchupem. Jako oczy nadaje sie ziele angielskie, albo pieprz, mozna tez dac przekrojone czarne oliwki, albo winogron. Czulki z marchewki wbic w glowe. Pomidorki i mozarelle wbic na przemian w plasterki kalarepki. Udekorowac krakersami, posypac sola. Smacznego!