Sio-Smutki

Sio-Smutki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Zielona pasta jajeczna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pasta konsystencją przypomina masło. Poza smarowidłem do chleba doskonale sprawdzi się jako nadzienie do ugotowanych jajek, można nią wypełnić wytrawne ptysie .O jej kolorze i smaku decyduje rodzaj użytego sera i ilość szczypiorku.

Zielona pasta jajeczna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zielona pasta jajeczna

 

  • Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki startego na drobnej tarce żółtego sera
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego (może być majonez)
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zielona pasta jajeczna
Przygotowanie: Wszystkie jajka dokładnie blenduję z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem na gładką masę. Dodaję starty drobniutko ( na małych oczkach tarki) żółty ser, doprawiam solą i pieprzem. Można użyć majonezu, dodatkowo doprawić pastę np. czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przepis autorski.
Zielona pasta jajeczna
Z ciemnym pieczywem smakuje rewelacyjnie