Sposób przygotowania:
Zielona sałata z warzywami
Sałatę rwiemy rękoma na mniejsze części i wkładamy do miski z wodą. Myjemy i przekładamy na sitko, odsączamy z wody.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pozostałe warzywa myjemy, czyścimy i kroimy : ogórka razem ze skórką w półplasterki, rzodkiewki w półplasterki, paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski.
Do kubeczka wlewamy wodę i olej, dosypujemy mieszankę przypraw do sałaty i mieszamy. Wlewamy do miski z warzywami i mieszamy.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pozostałe warzywa myjemy, czyścimy i kroimy : ogórka razem ze skórką w półplasterki, rzodkiewki w półplasterki, paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski.
Do kubeczka wlewamy wodę i olej, dosypujemy mieszankę przypraw do sałaty i mieszamy. Wlewamy do miski z warzywami i mieszamy.