Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 247]

Surówka z białej kapusty z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Surówka z białej kapusty z czerwoną papryką i zieloną natką pietruszki. Kolorowa, chrupiąca, dobra jako dodatek obiadowy.

Surówka z białej kapusty z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z białej kapusty z papryką

 

  • 1/2 głowki małej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki śmietany
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty z papryką
Kapustę drobno poszatkować. dodać sól i wygnieść. Odstawić na pół godziny aby zmiękła.

Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić. Natkę pietruszki po wypłukaniu drobno pokroić. Pokrojone składniki połączyć, dodać śmietanę lub jogurt, sok z cytryny i pieprz.

Wymieszać razem wszystkie składniki.
Surówka z białej kapusty z papryką
Pokrojona drobno kapusta wygnieciona z dodatkiem soli
Surówka z białej kapusty z papryką
Do kapusty dodana pokrojona czerwona papryka
Surówka z białej kapusty z papryką
drobno pokrojona natka pietruszki jako jeden ze składników surówki
Surówka z białej kapusty z papryką
Wymieszane składniki surówki z dodatkiem śmietany