Sposób przygotowania:
Surówka z białej kapusty i marchewki
Z kapusty zdjąć pierwsze liście ,następnie pościnać zgrubiałe nerwy.
Kapustę przekroi na ćwiartki i poszatkować w paseczki.
Marchewkę obrać zetrzeć na tarce (grube oczka),natomiast cebule po obraniu pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki połączyć.
Zrobić sos;
Do śmietany dodać musztardę, cukier, sól i pieprz do smaku.
Dokładnie wymieszać a następnie wlać do składników surówki i wymieszać wszystko razem.
Surówkę przełożyć do szklanej salaterki.
Posypać posiekanym koperkiem zielonym.
Kapustę przekroi na ćwiartki i poszatkować w paseczki.
Marchewkę obrać zetrzeć na tarce (grube oczka),natomiast cebule po obraniu pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki połączyć.
Zrobić sos;
Do śmietany dodać musztardę, cukier, sól i pieprz do smaku.
Dokładnie wymieszać a następnie wlać do składników surówki i wymieszać wszystko razem.
Surówkę przełożyć do szklanej salaterki.
Posypać posiekanym koperkiem zielonym.
gusia1000