kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Sałatka zielona z cebulą, rzodkiewką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka do obiadu. Piękne wygląda i doskonale smakuje. Bardzo polecam.

Sałatka zielona z cebulą, rzodkiewką i kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka zielona z cebulą, rzodkiewką i kukurydzą

 

  • 6 liści zielonej sałaty
  • 6 rzodkiewek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka oleju

Sposób przygotowania:

Sałatka zielona z cebulą, rzodkiewką i kukurydzą
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i myjemy, osuszamy. Kukurydzę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.

Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, rozdzielamy, Rzodkiewki bez liści dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki.

Pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy.
Sałatka zielona z cebulą, rzodkiewką i kukurydzą
Porwaną na mniejsze części sałatę myjemy i odsączamy z wody.
Sałatka zielona z cebulą, rzodkiewką i kukurydzą
Obraną z łusek cebulę kroimy na półplasterki.
Sałatka zielona z cebulą, rzodkiewką i kukurydzą
Umyte rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki.
Sałatka zielona z cebulą, rzodkiewką i kukurydzą
Kukurydzę konserwową przekładamy z puszki na cedzak.