Zielona surówka z kapusty i ogórka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kapusta to wdzięczne warzywo, z każdym dodatkiem smakuje dobrze, szczególnie w surówkach, które teraz przygotowujemy częściej.

Zielona surówka z kapusty i ogórka

Składniki:

Zielona surówka z kapusty i ogórka

 

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 1/2 ogórka szklarniowego
  • 2 łyżeczki koperku
  • 1 łyżka oleju
  • duża szczypta cukru
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zielona surówka z kapusty i ogórka
Opłukaną kapustę szatkujemy niezbyt drobno i wrzucamy do miski. Ogórka myjemy i razem ze skórką ścieramy na dużych oczkach tarki.

Dodajemy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i cukrem.

Na koniec wlewamy olej, wrzucamy posiekany koperek i ponownie mieszamy.

Podajemy zaraz po przyrządzeniu.  

Tagi:

surówka