Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne z grilla
Cukinię dokładnie szorujemy i razem ze skórką kroimy w półplasterki. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją na kawałki. Cebulę obieramy i również kroimy na kawałki.
Do miski wlewamy oliwę, dodajemy szczyptę soli oraz zioła prowansalskie. Wrzucamy pokrojone warzywa i mieszamy, aby pokryły się przyprawami.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, następnie nabijamy na patyczki i grillujemy, aż warzywa zmiękną i delikatnie się przyrumienią.
Do miski wlewamy oliwę, dodajemy szczyptę soli oraz zioła prowansalskie. Wrzucamy pokrojone warzywa i mieszamy, aby pokryły się przyprawami.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, następnie nabijamy na patyczki i grillujemy, aż warzywa zmiękną i delikatnie się przyrumienią.