Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Szaszłyki warzywne z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Takie grillowane warzywne szaszłyki dobrze smakują z różnego rodzaju dipami lub jako dodatek do dań mięsnych.

Szaszłyki warzywne z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki warzywne z grilla

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki warzywne z grilla
Cukinię dokładnie szorujemy i razem ze skórką kroimy w półplasterki. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją na kawałki. Cebulę obieramy i również kroimy na kawałki.

Do miski wlewamy oliwę, dodajemy szczyptę soli oraz zioła prowansalskie. Wrzucamy pokrojone warzywa i mieszamy, aby pokryły się przyprawami.

Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, następnie nabijamy na patyczki i grillujemy, aż warzywa zmiękną i delikatnie się przyrumienią.  
Szaszłyki warzywne z grilla
Cukinię kroimy w półplasterki, paprykę i cebulę na kawałki
Szaszłyki warzywne z grilla
Dodajemy do oliwy zioła prowansalskie i sól
Szaszłyki warzywne z grilla
Mieszamy warzywa i wstawiamy na kilka godzin do lodówki
Szaszłyki warzywne z grilla
Nabijamy warzywa na patyczki do szaszłyków

Tagi:

warzywa grill