Sposób przygotowania:
Karkówka z korniszonamiETAP 1:
Karkówkę dokładnie myję, osuszam i kroję w plastry dość grube ponieważ ona i tak się skurczy. Przekładam do naczynia, dodaję sól, pieprz, ocet winny, rozmaryn, czosnek, cebulę pokrojoną, musztardę i dokładnie mieszam.
Wstawiam na noc do lodówki żeby mięso przeszło marynatą.
Na drugi dzień przekładam do brytfanny i duszę na smalcu od czasu do czasu podlewając wodą na wolnym ogniu około godzinę aż mięso będzie miękkie.
ETAP 2:
30 minut przed końcem dodaję pokrojone ogórki. Po usmażeniu wyjmuję mięso i ogórki, z z wywaru robię sos.
ETAP 3:
W połowie szklanki wody rozrabiam mąkę, mieszam i wlewam do gotującego się wywaru. Mięso podaję z sosem i korniszonami, posypuję pieprzem kolorowym.