kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Zielony sok jabłkowo-ogórkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Witaminowa bomba, która stanowi doskonały zamiennik lekkiego drugiego śniadania lub podwieczorku. Jabłka dają słodycz, ogórek wspaniały zielony kolor, imbir charakterystyczny ostry smak a cytryna powiew świeżości i uderzeniową dawkę witaminy C.

Zielony sok jabłkowo-ogórkowy

Składniki:

Zielony sok jabłkowo-ogórkowy

podstawowe

Sposób przygotowania:

Zielony sok jabłkowo-ogórkowy
Owoce i ogórek myjemy i w razie potrzeby kroimy w mniejsze kawałki (ogórek i jabłka razem ze skórką). Cytrynę obieramy ze skórki. Przygotowane jabłka, ogórek, cytrynę i imbir (nie obrany - ze skórką) przepuszczamy przez sokowirówkę lub wyciskarkę wolnoobrotową. Mieszamy dla dobrego połączenia składników. Opcjonalnie dodajemy łyżeczkę nasion chia. 

Pijemy bezpośrednio po przygotowaniu (wtedy ma najwięcej witamin :)

Tagi:

napój deser sok