Sposób przygotowania:
Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym
Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
Dynię i jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i dynię.
Chwilę dusimy (5 minut), następnie wrzucamy jabłka i dusimy na małym ogniu aż wszystko zmięknie (10-15 min).
Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki.
Przekładamy dżemem.
Składamy w trójkąty.
Podsmażamy na maśle.
Smacznego ;)
Dynię i jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i dynię.
Chwilę dusimy (5 minut), następnie wrzucamy jabłka i dusimy na małym ogniu aż wszystko zmięknie (10-15 min).
Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki.
Przekładamy dżemem.
Składamy w trójkąty.
Podsmażamy na maśle.
Smacznego ;)
SylaUla