gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smakowite nalesniki z dżemem dyniowo-jabłkowym. Pasują na śniadanie, obiad jak i kolację. Polecam przepis.

Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym

Składniki:

Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym

Naleśniki

  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka wody,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki oleju.

Dżem

Sposób przygotowania:

Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym
Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.

Dynię i jabłka obieramy i kroimy w kostkę.

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i dynię.

Chwilę dusimy (5 minut), następnie wrzucamy jabłka i dusimy na małym ogniu aż wszystko zmięknie (10-15 min).

Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki.

Przekładamy dżemem.

Składamy w trójkąty.

Podsmażamy na maśle.

Smacznego ;)