Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z oliwkami i pomidorkami suszonymi
Kaszę jaglaną przepłukać pod bieżącą wodą i włożyć woreczek do garnka z wrzącą i posoloną wodą.
Gotować do miękkości, następnie wyjąć i wyłożyć na talerze. Oliwki zielone i czarne wyjąć z zalewy i pokroić w krążki.
Kapary osączyć z zalewy, pomidorki suszone pokroić na małe kawałki. Dodać wszystko do kaszy i polać oliwą z pomidorków suszonych. Posypać ziołami i przyprawić pieprzem.
Polać sosem pomidorowym, podawać zaraz po przygotowaniu.
Gotować do miękkości, następnie wyjąć i wyłożyć na talerze. Oliwki zielone i czarne wyjąć z zalewy i pokroić w krążki.
Kapary osączyć z zalewy, pomidorki suszone pokroić na małe kawałki. Dodać wszystko do kaszy i polać oliwą z pomidorków suszonych. Posypać ziołami i przyprawić pieprzem.
Polać sosem pomidorowym, podawać zaraz po przygotowaniu.