Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kokosowe batoniki z białą czekoladą i żurawiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
  • KALORIE: 120
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Batoniki są przepyszne, a ich zapach kusi już podczas pierwszych minut pieczenia. Dodam, że długo zachowują swoją świeżość i są doskonałą przekąską na spacer, do szkoły/pracy oraz świetnie się sprawdzą w przypadku niespodziewanych gości.

Kokosowe batoniki z białą czekoladą i żurawiną

Składniki:

Kokosowe batoniki z białą czekoladą i żurawiną

Forma o wymiarach 15 x 30 cm, około 16 batoników:

Sposób przygotowania:

Kokosowe batoniki z białą czekoladą i żurawiną

Masa:

Kokosowe batoniki z białą czekoladą i żurawiną
Czekolada nie powinna być bardzo drobno posiekana.

Jajka należy roztrzepać, a czekoladę pokroić na większe kawałki.
Wszystkie składniki dokładnie połączyć.

Pieczenie:

Kokosowe batoniki z białą czekoladą i żurawiną
(Czas pieczenia jest zależny od rodzaju piekarnika.

Masę umieścić w formie uprzednio wysłanej papierem do pieczenia i lekko docisnąć.
Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-30 minut - w 180 stopniach. Batonikowe ciasto powinno być zarumienione.

Krojenie:

Kokosowe batoniki z białą czekoladą i żurawiną
Batoniki należy porcjować po ostudzeniu ciasta.

Upieczone ciasto należy ostudzić w blaszce, a następnie pokroić na prostokątne kawałki.