Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Ziemniaczki z koperkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nieśmiertelny element drugiego dania. Najbardziej lubię młode ziemniaczki, które są jeszcze soczyste.

Ziemniaczki z koperkiem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaczki z koperkiem.

 

  • 1 kg ziemniaczków

 

  • szczypta soli i wegety

 

  • świeży lub suszony koperek

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki z koperkiem.
Ziemniaczki obieramy ze skórki (cieniutko, najlepiej obierakiem). Te większe przekrawamy na mniejsze części. Płuczemy i zalewamy wodą. Solimy, dodajemy szczyptę wegety. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min. Odcedzamy, wyciągamy widelcem na talerz i posypujemy koperkiem.
Ziemniaczki z koperkiem.
Obieramy ziemniaczki cieniutko, najlepiej specjalnym obierakiem.
Ziemniaczki z koperkiem.
Ewentualne niedoskonałości ziemniaczków od razu wykrawamy.