Sposób przygotowania:
Kasza jęczmienna z zielonymi warzywamiKROK 1
Na początku wstawić kaszę. Przygotować groszek, cukinię obrać i pokroić (młodej cukinii nie trzeba obierać), brokuła podzielić na różyczki, paprykę i czosnek posiekać na małe kawałki.
KROK 2
Na patelni rozgrzać olej kokosowy i zeszklić czosnek.
KROK 3
Do czosnku dorzucić paprykę i groszek, wymieszać i dalej smażyć. Dodać po pół łyżeczki soli, rozmarynu i słodkiej papryki.
KROK 4
Do warzyw dorzucić brokuła i cukinię i dodać wody. Przykryć i poddusić 2 minuty.
KROK 5
Do gotowych warzyw wsypać kaszę, doprawić estragonem i dokładnie wymieszać.
KROK 6
Kaszę wyłożyć na talerz i posypać ulubionymi dodatkami lub jeść bez nich. Smacznego :)