Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Jajeczna sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Prosta sałatka z gotowanych na twardo jajek z ogórkami konserwowymi, kukurydzą i cebulką marynowaną, z dodatkiem majonezu.

Jajeczna sałatka

Składniki:

Jajeczna sałatka

 

  • 5 jajek
  • 1/2 cebuli
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 30 cebulek marynowanych perłowych
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 3 czubate łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Jajeczna sałatka

Etap 1

Jajeczna sałatka
Ugotowane ostudzone obrane i pokrojone jajka przełożone do miski.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, przełożyć do miski.

Etap 2

Jajeczna sałatka
Cebula cebulka marynowana ogórki i kukurydza dodane do jajek.

Ogórki pokroić w ćwierć plasterki, cebulę w kostkę, cebulki marynowane w plasterki, kukurydzę odsączyć. Wszystko dodać do jajek.

Etap 3

Jajeczna sałatka
Majonez trochę soli i pieprzu dodane do sałatki.

Do sałatki dodać majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się"przegryzły".


Tagi:

jajka sałatki