ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 539]

Ziemniaki na pikantnie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie obiadowe na sycący obiad z ziemniaków na pikantnie, dzięki olejom smakowym jest tak wyśmienity efekt.

Ziemniaki na pikantnie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ziemniaki na pikantnie

 

  • ziemniaki ugotowane 1 kg,
  • mozzarella kulki 2 opakowania,
  • kucharek 1 łyżka,
  • olej smakowy rzepakowy: chili, czosnek - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Ziemniaki na pikantnie
Ziemniaki ugotowane w nie osolonej wodzie odlac z wody, wystudzić, pokroić ewentualnie na mniejsze kawałki.

Blacha z papierem do pieczenia, do blachy wsypać ziemniaki, kulki mozzarelli, posypać kucharkiem, skropić olejami rzepakowymi smakowymi: czosnek, chili.

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec bez przykrycia około 40 minut.

Podawać lekko wystudzone.
Ziemniaki na pikantnie.
Zamiast mozzarelli mozna użyc sery jakie ma się w domu.