Sposób przygotowania:
Ziemniaki zapiekane z camembertem
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Tak ok. 15-20 minut. Następnie wystudzić i ponacinać w poprzek.
Paprykę, czosnek, rozmaryn, majeranek, kminek i sól wymieszać ze sobą a następnie posypać nimi obficie ziemniaki na zewnątrz i w środku.
Camembert pokroić na plastry. W każde nacięcie ziemniaka włożyć plasterek camemberta. Ziemniaki posmarować roztopionym masłem lub olejem.
Wstawić do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i zapiekać ok. 10 minut. W międzyczasie w piekarniku jeszcze raz posmarować masełkiem.
Paprykę, czosnek, rozmaryn, majeranek, kminek i sól wymieszać ze sobą a następnie posypać nimi obficie ziemniaki na zewnątrz i w środku.
Camembert pokroić na plastry. W każde nacięcie ziemniaka włożyć plasterek camemberta. Ziemniaki posmarować roztopionym masłem lub olejem.
Wstawić do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i zapiekać ok. 10 minut. W międzyczasie w piekarniku jeszcze raz posmarować masełkiem.