Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Talarki ziemniaczane na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczone ziemniaczki goszczą u mnie na stole dość często, jako dodatek do mięs. Staram się przygotowywać je na różne sposoby. Talarki w tej wersji posmakują wielbicielom ostrzejszych smaków.

Talarki ziemniaczane na ostro

Składniki:

Talarki ziemniaczane na ostro

 

Sposób przygotowania:

Talarki ziemniaczane na ostro
1. Obrane ziemniaki dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić na talarki.

2. Składniki marynaty wymieszać dokładnie. Wlać do ziemniaków i każdy natrzeć marynatą. Odłożyć na 10 minut. Piec około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (aż będą ładnie zrumienione). Podawać jako dodatek do drugiego dania.

Smacznego!