Sposób przygotowania:
Lekko pikantne pieczone młode ziemniaczki
Ziemniaki myjemy (nie obieramy ), wkładamy do garnka, wsypujemy 2 łyżeczki soli i gotujemy je 12 minut. Odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia. 2 ząbki czosnku drobno siekamy – przesypujemy je do miseczki.
Do czosnku dodajemy posiekany rozmaryn i pokrojoną drobno papryczkę chilli. Masło rozpuszczamy na patelni – dodajemy naszą mieszankę i przesmażamy przez 1 minutę. Odstawiamy.
Cebulę obieramy i kroimy w grubsze piórka. Przestudzone ziemniaki mieszamy z przygotowanym masłem , oprószamy je solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną cebulę i 2 żabki czosnku. Ziemniaki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy je 15-20 minut.
Po upieczeniu ziemniaki posypujemy posiekaną pietruszką i serwujemy z zsiadłym mlekiem lub jako dodatek do grillowanego lub pieczonego mięsa.
Do czosnku dodajemy posiekany rozmaryn i pokrojoną drobno papryczkę chilli. Masło rozpuszczamy na patelni – dodajemy naszą mieszankę i przesmażamy przez 1 minutę. Odstawiamy.
Cebulę obieramy i kroimy w grubsze piórka. Przestudzone ziemniaki mieszamy z przygotowanym masłem , oprószamy je solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną cebulę i 2 żabki czosnku. Ziemniaki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy je 15-20 minut.
Po upieczeniu ziemniaki posypujemy posiekaną pietruszką i serwujemy z zsiadłym mlekiem lub jako dodatek do grillowanego lub pieczonego mięsa.
smokii
misia5
Igraszki Losu