Ziemniaki po myśliwsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

najstarszy i najlepszy przepis na ziemniaki po myśliwsku

Ziemniaki po myśliwsku

Składniki:

Ziemniaki po myśliwsku

 

  • 4 ziemniaki
  • 3-4 łyżki oleju
  • 3-4 łyżki masła
  • 2 szczypty soli
  • Dodatkowo :
  • 4 płaty piersi z bażanta

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki po myśliwsku
Ziemniaki oskrobałam, umyłam dokładnie i po osączeniu z wody każdego z nich pokroiłam na plastry o grubości około 3 mm.Wyłożyłam na wysmarowanej tłuszczem blasze. W kubeczku podgrzałam olej wraz z masłem. Polałam nim ziemniaki.Całość posypałam solą. Dodatkowa propozycja podania: Do ziemniaków dodajemy pokrojone jak najdrobniej płaty z piersi bażanta. Zapiekamy 25 minut aż wszystko się przyrumieni

Tagi:

ziemniaki