dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Ziemniaki z papryka z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetne na gorącą kolację, albo dodatek do drugiego dania (zamiast nudnych "ziemniaków z wody")

Ziemniaki z papryka z patelni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki z papryka z patelni

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z papryka z patelni
Cebulę kroję drobno i wrzucam na patelnię (olej). Gdy cebula się zeszkli dodaję pokrojone w kostkę (1 cm) ziemniaki i podobnie pokrojoną paprykę. Dodaję przyprawy do smaku. Smażę ciągle mieszając do miękkości. Pod koniec dodaję połowę pietruszki. Na talerzu posypuje resztą pietruszki.
Ziemniaki z papryka z patelni
Po zeszkleniu cebuli wrzucam warzywa, smażę ostrożnie mieszając, aby się nie przypaliło
Ziemniaki z papryka z patelni
Połowę pietruszki wrzucam pod koniec smażenia, a resztę dopiero na talerzu (aromat!!)