Sposób przygotowania:
Złoty sernik z dyni na zimno
Dynię obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, podlewamy 2 łyżkami wody i gotujemy do miękkości. Studzimy. Dodajemy cukier. Miksujemy blenderem na gładki mus.Ok. 150 g musu odkładamy do innego naczynia i wciskamy do niego sok z cytryny. Mieszamy. Zostawiamy musy do ostygnięcia.Do garnka z większą ilością musu dodajemy serki waniliowe i mieszamy ( tym razem łyżką ) do uzyskania jednolitej konsystencji.W 100 ml wrzątku rozpuszczamy dokładnie 30 g żelatyny. Studzimy. Wlewamy powoli do masy serowo - dyniowej ciągle miksując blenderem.Wylewamy do tortownicy (24cm). Wstawiamy do zamrażarki , by stężało.Przygotowujemy drugą masę: W 50 ml wrzątku rozpuszczamy 10 g żelatyny. Studzimy. Wlewamy do musu z cytryną. Mus wylewamy na zastygniętą masę serową.Chłodzimy kilka godzin w lodówce. Zajadamy ze smakiem! Smacznego!