bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Zupa a la Wiktor

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy pomysł. polecam

 Zupa a la Wiktor

Składniki:

Zupa a la Wiktor

 

  • kości, 25 dag ziemniaków, natka piętruszki, sól, pieprz, kminek, papryka mielona i przyprawa do zup do smaku.

Sposób przygotowania:

Zupa a la Wiktor
Kaszę opłukać, zalać częścią wywaru, ugotować. Mięso umyć, pokrajać w drobną kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do mięsa pod koniec gotowania. Po ugotowaniu wymieszać z kaszą, chwilę pogotować, połączyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.