Sposób przygotowania:
Zupa drobiowo -kalafiorowa
Por oraz seler oczyścić, umyć i pokroić w drobną kostkę.
Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć i gotować w wywarze z przygotowanymi warzywami oraz listkiem laurowym. Gotować pod przykryciem około 25 minut.
Przez ten czas oczyścić kalafior, oddzielić różyczki, umyć.
Mięso z kurczaka i listek laurowy wyjąć z wywaru i postawić z boku. Z warzyw gotowanych w wywarze zrobić puree.
Różyczki kalafiora dodać do zupy. Mięso z kurczaka pokroić w drobną kostkę i również włożyć do zupy. Całość gotować na niewielkim ogniu przez około 15 minut.
Zupę doprawić do smaku gałką muszkatołową oraz curry w proszku i zaprawić śmietaną.
Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć i gotować w wywarze z przygotowanymi warzywami oraz listkiem laurowym. Gotować pod przykryciem około 25 minut.
Przez ten czas oczyścić kalafior, oddzielić różyczki, umyć.
Mięso z kurczaka i listek laurowy wyjąć z wywaru i postawić z boku. Z warzyw gotowanych w wywarze zrobić puree.
Różyczki kalafiora dodać do zupy. Mięso z kurczaka pokroić w drobną kostkę i również włożyć do zupy. Całość gotować na niewielkim ogniu przez około 15 minut.
Zupę doprawić do smaku gałką muszkatołową oraz curry w proszku i zaprawić śmietaną.