Sposób przygotowania:
Zupa krem kalarepkowy :
Zupkę z reguły robię jako wynik wcześniejszego gotowania faszerowanych mięsem mielonym kalarepek ( w wyniku wydrążenia zostają kawałki kalarepki - można oczywiście użyć obranych kalarepek , a po duszeniu kalarepek zostaje wywar )
Kawałki kalarepki zalać wywarem lub bulionem ( może być z kostki ) .Wsypać połowę kopru i gotować 30 minut na małym gazie. Dodać masło , śmietankę i zmiksować w malakserze na puszysty krem.
Doprawić solą , cukrem .Podawać posypaną koperkiem - samą lub z np. z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Kawałki kalarepki zalać wywarem lub bulionem ( może być z kostki ) .Wsypać połowę kopru i gotować 30 minut na małym gazie. Dodać masło , śmietankę i zmiksować w malakserze na puszysty krem.
Doprawić solą , cukrem .Podawać posypaną koperkiem - samą lub z np. z groszkiem ptysiowym lub grzankami.