Sposób przygotowania:
Zupa - krem z pieczarek
Pieczarki obrać lub delikatnie umyć. Trzy pieczarki odłożyć do dekoracji. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym oleju (lub maśle). Dodać pokrojone pieczarki i dusić z dodatkiem soli, aby szybciej zmiękły. Kiedy puszczą woę i pogotują się 10 minut, wsypać 3 łyżki mąki. Doprowadzic do wrzenia, a następnie wlać 2L wody, dodać kostki rosołowe i grzybową, następnie przykryć i pozostawić na 10 minut.Zupę zmiksować, aż powstanie krem.Do połowy opakowania śmietanki wsypać 4 (lub pięć w zależności od gęstości smietanki) łyżek mąki i rozetrzeć, aż powstanie jednolita masa. Udekorować pietruszką i gotowe. Smaaaacznego :)
PaniMISIOWA
Long88
julci3k