polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Zupa kukurydziana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa o ciekawym smaku, dla osób lubiących kukurydzę

Zupa kukurydziana

Składniki:

Zupa kukurydziana

 

  • 1 1/2 litra rosołu drobiowego
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy warzywnej
  • 2 cebule
  • 1 mały seler
  • 1 puszka kukurydzy
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa kukurydziana
Do rosołu wrzucić odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pokrojoną w drobną kosteczkę cebule i startego na tarce o grubych oczkach selera. Gotować aż warzywa będą miękkie. Pierś z kurczaka ugotować do miękkości, w osobnym garnku z dodatkiem przyprawy warzywnej. Następnie pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka z rosołem i warzywami. Chwilę razem pogotować. Natkę pietruszki drobno posiekać, wrzucić do zupy, doprawić solą i pieprzem.