iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa marchewkowo-kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dobra zupka dzieci ją polubią

Zupa marchewkowo-kalafiorowa

Składniki:

Zupa marchewkowo-kalafiorowa

 

  • kalafior
  • 4 szt marchewka
  • kaszka manna
  • śmietanka 12-procentowa
  • Kucharek
  • 1 szt udko od kurczaka
  • 3 szt ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowo-kalafiorowa
W 2 l wody gotujemy udko po ok 20 min . Dodajemy kucharka pokrojone ziemniaki .Gotujemy ok 10 min dodajemy starta marchewke i kalafior . Gdy wszystko będzie miękkie,wsypujemy kaszkę manną (ok 4 łyżki) mieszamy i zaciągamy śmietaną ,dodajemy pokrojony szczypiorek.