Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana z białymi szparagami i jajkiem
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Na dużej patelni podsmażamy na maśle kostki ziemniaków. Dodajemy wyciśnięty czosnek, mieszamy. Podsmażamy chwilę.
Zalewamy winem ok 1/2 szklanki. Redukujemy alkohol. Zalewamy bulionem. Chwilę gotujemy i przekładamy wszystko do garnka. Dodajemy włoszczyznę, pokrojoną drobno.
Po ok 10 min gotowania dodajemy pokrojone w 2 cm kawałki szparagi.
Dolewamy ok 3 szklanki wody. solimy do smaku. Gotujemy 10 min. Wlewamy śmietanę i zagotowujemy.
Jajka gotujemy na miękko serwujemy z zupa posypane prażona cebulką.
Zalewamy winem ok 1/2 szklanki. Redukujemy alkohol. Zalewamy bulionem. Chwilę gotujemy i przekładamy wszystko do garnka. Dodajemy włoszczyznę, pokrojoną drobno.
Po ok 10 min gotowania dodajemy pokrojone w 2 cm kawałki szparagi.
Dolewamy ok 3 szklanki wody. solimy do smaku. Gotujemy 10 min. Wlewamy śmietanę i zagotowujemy.
Jajka gotujemy na miękko serwujemy z zupa posypane prażona cebulką.