Sposób przygotowania:
Ziemniaczany krem z ciecierzycą i cebuląZiemniaczana zupa krem 1
Ciecierzycę moczymy przez noc w wodzie. Następnie gotujemy do miękkości.
Ziemniaczana zupa krem 2
Ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy bulionem.
Ziemniaczana zupa krem 3
Do ziemniaków dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Miksujemy za pomocą blendera. Doprawiamy przyprawami.
Ziemniaczana zupa krem 4
Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki.
Ziemniaczana zupa krem 5
Pokrojoną cebulę podsmażamy na patelni na rumiano. Dodajemy do kremy razem z ugotowaną ciecierzycą. Mieszamy.
Ziemniaczana zupa krem 6
Cebulę kroimy w piórka, Szklimy na patelni. Posypujemy cukrem i chilli. Czekamy aż cukier się rozpuści. Zupę wykładamy na talerze. Posypujemy cebulą.