izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Zupa marchewkowo-serowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 340
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczna, rozgrzewająca oraz aromatyczna zupa.

Zupa marchewkowo-serowa

Składniki:

Zupa marchewkowo-serowa

 

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju
  • 500 g marchewki
  • 100 g serka topionego
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 pietruszka
  • sól
  • czarny mielony pieprz
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowo-serowa
Marchewkę oraz pietruszkę umyj, osusz, obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach (możesz użyć blendera). Warzywa podsmażaj ok. 5 min. na rozgrzanym oleju, przełóż do garnka i zalej bulionem. Wsyp kminek i sól. Gotuj ok. 15 min., aż warzywa będą miękkie. Dołóż serek topiony. Całość gotuj przez kilka minut na małym ogniu, dopraw do smaku, zmiksuj w blenderze. Gorącą zupę posyp posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

marchewka