Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa nic wg Marta1986

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zupa nic bardzo smaczna..

Zupa nic wg Marta1986 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa nic wg Marta1986

 

  • 2,5 szklanki mleka
  • 1 paczuszek ryżu
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1 jajko
  • cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Zupa nic wg Marta1986
Ugotować ryż.Żółtko oddzielić od białka.Białko ubić z łyżeczką cukru na sztywną pianę.Mleko z cukrem i odrobiną cukru waniliowego przelać do garnuszka i zagotować.Garnuszek przełożyć na mniejszy ogień.Małą łyżeczką nabierać ubite białko i układać na gotujące się mleko.Podgotować i obrócić na drugą stronę.Ugotowane chmurki z białek przekładamy na osobny talerz.Gdy wykorzystamy całe białko,mleko zdejmujemy z ognia.Żółtko mieszamy z mlekiem i przelewamy do mleka.Mieszamy.Przekładamy ugotowany ryż na talerze.Zalewamy mlekiem a na wierzch układamy chmurki z białka.
Zupa nic wg Marta1986
Do garnuszka przelac mleko i zagotować z cukrami..
Zupa nic wg Marta1986
Żółtko odzielic od biaka i ubić z łyżeczka cukru na sztywną pianę.

Tagi:

ryż jajko jajka