Sposób przygotowania:
Zupa owocowa z makaronem i serkiem śmietankowym
Z truskawek usuwamy szypułki. Myjemy i kroimy w plasterki ( część odkładamy do dekoracji ).
Do garnka wlewamy kompot. Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i łyżeczką wyskrobujemy ziarenka.
Dodajemy je do kompotu. Zagotowujemy . W szklance z odrobiną zimnej wody rozrabiamy kisiel i dodajemy do zupy razem z pokrojonymi owocami.
W osobnym garnku gotujemy makaron i odcedzamy. Serek śmietankowy kroimy w kostkę.
Porcję zupy podajemy z makaronem, pokrojonym serkiem, plasterkami świeżych truskawek i listkami mięty.
Do garnka wlewamy kompot. Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i łyżeczką wyskrobujemy ziarenka.
Dodajemy je do kompotu. Zagotowujemy . W szklance z odrobiną zimnej wody rozrabiamy kisiel i dodajemy do zupy razem z pokrojonymi owocami.
W osobnym garnku gotujemy makaron i odcedzamy. Serek śmietankowy kroimy w kostkę.
Porcję zupy podajemy z makaronem, pokrojonym serkiem, plasterkami świeżych truskawek i listkami mięty.