Sposób przygotowania:
Rumuńska zupa jabłkowa z mięsem
Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy kroimy w kostkę.
Mięso i marchewkę wkładamy do garnka, wlewamy około 7 szklanek wody i gotujemy., aż mięso będzie miękkie.
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do zupy, przyprawić majerankiem. Gotować 10 minut. Na końcu zabielić śmietaną wymieszaną z mąką.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso i marchewkę wkładamy do garnka, wlewamy około 7 szklanek wody i gotujemy., aż mięso będzie miękkie.
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do zupy, przyprawić majerankiem. Gotować 10 minut. Na końcu zabielić śmietaną wymieszaną z mąką.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.