Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Zupa jagodowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Zupa jagodowa to jedna z moich ulubionych zup owocowych bo idealne sprawdzi się jako zupa śniadaniowa.

Zupa jagodowa z makaronem

Składniki:

Zupa jagodowa z makaronem

 

  • 1 l wody
  • 250 g jagód
  • łyżka maki pszennej
  • cukier
  • gęsta tłusta śmietana
  • makaron cannelloni
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Zupa jagodowa z makaronem
Do garnka wlej wodę, dodaj jagody i zagotuj całość, (dla utrwalenia koloru zupy warto dodać kilka kropel soku z cytryny) gotującą się zupę zapraw zawiesiną sporządzoną z mąki z dodatkiem niewielkiej ilości wody.

Tak zagęszczoną zupę dopraw cukrem i podawaj z makaronem Cannelloni nadzianym tłustą śmietaną lub serkiem mascarpone.  

Tagi:

makaron mak