Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dojrzałe pomidory są idealne na pyszną zupę

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów, Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów,

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów,
Pomidory, po sparzeniu wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pomidory wrzucamy do garnka i gotujemy na małym ogniu przez pół godziny, od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy garnek z palnika i jak nieco przestygną, to miksujemy je na gładką masę za pomocą blendera. W międzyczasie ryż gotujemy na sypko zgodnie z instrukcją dołączoną do opakowania. W oddzielnym garnku podgrzewamy bulion, a jak się zagotuje, to dodajemy zmiksowane pomidory, całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 5 minut, zdejmujemy garnek z palnika, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Mieszamy z gęstym jogurtem naturalnym (jogurt powinien być w temperaturze pokojowej). Gorącą zupę podajemy z ryżem i posiekanym koperkiem.
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów,
Obrane pomidory kroimy na kawałki i gotujemy
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów,
Pomidory miksujemy na gładką masę za pomocą blendera
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów,
W oddzielnym garnku podgrzewamy bulion warzywny
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów,
Na samym końcu zupę łączymy z jogurtem naturalnym

Tagi:

ryż pomidory