blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Zupa portugalska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawdę polecam!

Zupa portugalska

Składniki:

Zupa portugalska

 

  • 750g dyni
  • 150 g szynki
  • 2 szklanki bulionu z kurczaka
  • łyżka mieszanki ziołowej (pieprz, cząber, gałka muszkatołowa, goździki)

Sposób przygotowania:

Zupa portugalska
Dynię oczyścić, miąższ pokroić w plastry grubości 1 cm. Wtożyć do rondla, zalać 2 szklankami wody. Gotować na małym ogniu bez przykrycia przez ok. 30 min. Szynkę pokroić w paseczki Gdy kawałki dyni będą miękkie i prawie przezroczyste, dodać bulion, przyprawy i szynkę. Gotować 10 min. Zupę podajemy bardzo gorącą.