kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Zupa truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do zupy można dodać śmietanę, jak ktoś lubi.Jest pyszna nie tylko w lato w zimę można zaskoczy dzieci taka zupka.

Zupa truskawkowa

Składniki:

Zupa truskawkowa

 

 

 

 

 

  • truskawki mrożone w sezonie świeże 50 dag
  • woda do gotowania zupy 1,2 litra
  • galaretka truskawkowa lub kisiel truskawkowy 1 torebeczka
  • makaron dowolny 10 dag

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa truskawkowa
Można jeść na gorąco i zimno wspaniała na upały.
truskawki gotujemy od zagotowania 5 min,wsypujemy galaretkę dokładnie mieszamy i odstawiamy.
gotujemy makaron w osolonej wodzie 7 minut,przelewamy zimną wodą i podajemy z zupą
jeśli zupa jest mało słodka można dosłodzić.

Tagi:

zupa makaron