LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa z dyni.,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Energetyczna zupa nie tylk dla dzieci.

Zupa z dyni., Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z dyni.,

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dyni.,
Przygotowac zacierki: z mąki i jaja zagnieśc ciasto, rwac w drobne kawałki lub siekac tasakiem i rzucac na wrzątek. Ugotowac. Odcedzic. Dynię umyc, obrac i zetrzec na tarce do ziemniaków lub pokroic w kostkę. Zalac szklanką wody i gotowac przez 15 minut. Jeżeli dynię pokroimy w kostkę, po ugotowaniu przetrzec przez sito. Zagotowac mleko, połączyc z dynią. Doprawic do smaku cukrem i solą. Do filiżanek nałożyc zacierki, zalac zupą. Dla aromatu i efektu wizualnego ozdobic zupę listkami świeżej mięty.
Zupa z dyni.,
Gotowanie rwanych zacierek do zupy z dyni z mlekiem.
Zupa z dyni.,
Tarcie obranej dyni na zupę, na tarce do ziemniaków.
Zupa z dyni.,
Gotowanie dyni startej na tarce do ziemniaków ze szklanką wody.
Zupa z dyni.,
Łączenie ugotowanej startej dyni z gorącym mlekiem.

Tagi:

dynia